Troppen 5.-10. klasse

I troppen går de som er mellom 10 og 16 år. Der har vi møte hver tirsdag fra kl. 18.00 til ca.kl. 19.30. Disse møtene er det peffene som organiserer, det blir bare utdelt temaer som de skal gå igjennom den måneden. Disse temaene kan være frostskader, benbrudd, pionerarbeid, naturkjennskap, knuter, osv. Det første møtet i måneden arrangerer lederne. Lederne har da som oftest en konkurranse mellom patruljene hvor patruljene blir testet i den forrige månedens temaer. Den patruljen som får flest poeng til sammen i halvåret vinner Kjeden som blir delt ut på Kjedefesten. Lederne arrangerer også et par temamøter i halvåret hvor vi tar for oss enkelte temaer eller aktiviteter. Vi har alt fra rapelering og fjellklatring til en simulert bilulykke med bilvrak og kunstig blod.

Troppen er ofte ute i skogen hvor vi leker og har det gøy. Det stedet vi oftes drar til er Vinkelhytta, en hytte som vi eier oppe ved Tømte. Hvert år er det blitt en tradisjon for Troppen og dra på tur i romjulen til KRAKOS, en hytte eid av Oslospeiderne som vi kan låne. Her er det ofte mye rart som skjer, noe som alltid gjør denne turen helt spesiell. Det kan nevnes at det her har vært både trollmenn og presidenter som har fått hjelp av oss speidere. Et annen årlig tur er uteliggeren som vi har i mars. Da sover vi ute en hel helg uten telt og lager noen gode varme bål.

Hver sommer drar troppen på en ukes speiderleir. Dette er den store turen i året, og fordi tema og bestemelsessted er forskjellig hvert år gir disse turene deg minner for resten av livet. På disse turene lager troppen sin egen mat og får egne leirplasser som de skal sette opp selv. 7. Oslo har et antall kanoer, noe som gir oss en fantastisk måte å oppleve naturen på. Ingenting kan måle seg med det å gli lydløst bortover en vannflate, med solen sviende i ansiktet og hånda lekende i vannet. Dette gir oss også valgmuligheter. Vi kan dra på padleturer i både inn og utland, sykkelturer, alene eller sammen med andre på store internasjonale leire. Og hver kveld samles vi rundt leirbålet med underholdning og sang ut i de mørke nattetimer.

Pakkeliste for tur finner du her