IMG_20211229_113639

Om oss

7. Oslo kanaljene er en speidergruppe av Norges Speiderforbund, NSF. Den er åpen for alle gutter og jenter fra de går i 3. klasse på skolen. Her kan du lese litt om hvordan og hvorfor du bør melde deg inn i gruppa. Spesielt 3.- og 4.klassinger er velkomne hos oss. Både gutter og jenter.

Alltid spennende

Som speider får du oppleve mye, sammen med gode venner, hele året rundt. Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva vi kan foreta oss. Vi kan reise til fjells og opp på breer. Sykkelturer og reiser til utlandet. Små troppsleirer, eller store internasjonale leirer. Klatring og rappellering. En tur med dresin langs gamle jernbanelinjer. Overnatting i snøhuler eller godt og lunt på speiderhytte. Sammen med de andre guttene og jentene i 7. Oslo får du oppleve slike ting sammen med gode venner.

På leir hver sommer

Hver sommer drar vi en uke på speiderleir. De er forskjellige fra år til år både i tema og i hvor vi drar. Vi padler kanoene våre, steller vår egen mat, og samles til leirbål i sommerkvelden. Det er få turopplevelser som kan måle seg med det å gli lydløst over en stille vannflate i en norsk sommer. Eller forsere et stryk så det fosser om kanoen..

Hytta vår

Vinkelhytta har huset utallige speidere gjennom mange år og til alle årstider. I Oslomarka, ikke alt for langt av gårde, kan du oppleve spennende og koselig hytteliv sammen med gode speidervenner. Det er ikke mange helger i året Vinkelhytta står ubrukt.

Bilde tatt av: Stein Rasmussen

Bli speider

Dere som går i 3.-4.klasse, går i småspeider’n. Når du er 10 år begynner du i speidertroppen og hører til i en patrulje. Hver patrulje har en patruljefører og en patruljeassistent. Møtedager er hver tirsdag i Tonsen kirkes møtelokaler fra klokken 18.00 til 19.15/19.45. En speidergruppe er åpen for hvem som helst som har lyst til å være med, opplevelsene er viktigere enn prestasjonene, og opplevelser er det nok av!

Til de foresatte

Dere som er foresatte får lite ekstrajobb når barna begynner i speider’n. Det er velsignet fritt for kakesalg, lotterier og loppemarkeder. Litt vedlikeholdsarbeid kan være aktuelt å delta på. Det er lurt å følge med i terminlisten for å holde seg orientert om når det er turer og møter. Terminlisten finnes på Spond og i 7. Oslos speideravis, «HUBO». Her finner dere også flere detaljer om det vi holder på med.